Thursday, June 10, 2010

Dorothy Grace Update

Many people have asked me about little Dorothy Grace and how she is doing. I talked to Enikő the other day and she told me that Dorothy is now been released from the developmental neurology department at the Margit Hospital, and is now at a different hospital, where she continues to receive care.
Dorothy is making improvement, but only very slowly. The doctor in the neurology department did not give Enikő and Robert much hope regarding Dorothy's recovery, but they keep on hoping and believing that God can heal their little girl. She is certainly not a lost cause.
Dorothy is no longer hooked up to any machines or oxygen, she is conscious and she now cries - something she did not do for quite some time after birth. One concern they have had is that for a long time Dorothy was not able to swallow, and so she had to be fed through a tube being placed down her throat into her stomach. Recently Dorothy started swallowing milk on her own, which is a GREAT improvement, but she is still only able to take about 4 gulps and then stops.
In the new hospital, Dorothy is being treated with a massage therapy which should help her muscle and brain development.
Please continue to pray for Dorothy Grace. Her parents ask that you would also pray for them, that God would give them strength during this difficult time.

Sokan érdeklődtek, hogy a kis Dorothy Grace hogy van. Nem rég beszéltem Enikővel, és azt mondta, hogy Dorothyt kiengedték a Margit kórházi fejlődés neurológia osztályból, és most egy másik pesti kórházban van, ahol továbbra kezelik.
Dorothy javul, bár nagyon lassan. Az orvos a fejlődés neurológián nem igazán mondott bátorító szavakat a Dorothy felépülésével kapcsolatban, de annak ellenére Enikő és Robert még mindig reménykednek és biznak abban, hogy Isten meg tudja gyógyítani a kislányukat. Az biztos, hogy ő nem egy reménytelen eset.
Dorothy most már nincs hozzákötve semmilyen géphez vagy lélegeztetőhöz. Ő most már sokott sírni - ami nagyon jó, mert nem sírt egy jó ideig miután megszületett. Ami még gond, az, hogy nem tud lenyelni a tejet, és szondán keresztül kapja az ennivalót. Nem rég Dorothy kezdett lenyelni valamennyi tejet magától, ami egy NAGY javulást jelent, viszont kb csak 4 kortyot tud lenyelni és kész.
Abban a kórházban ahol ők most vannak, Dorothy kap egy gyógymaszázs kezelést ami segíti az izom-tónusát és az agyműködését.
Kérlek, imádkozzatok továbbra Dorothy Grace-ért. A kedves szűlői meg azt kértek, hogy imádkozzatok azért, hogy Isten adjon nekik erőt ebben a nehéz időszakban.

1 comment:

  1. Anonymous12:15 AM

    Thanks Nick, I have wondered also how she has recovered, Praise to the parents for being willing to ask for help and prayer. A,KIM

    ReplyDelete