Saturday, January 08, 2011

Taxing the Witches

CNN had a report today on a new law in Romania that will tax witches, fortune tellers and astrologers.

As of January 1, witches -- along with astrologers, fortune tellers, valets and models -- are officially named in the classification of professional trades, which means they may eventually have to declare their income and pay taxes on it.

Witchcraft is traditionally practiced by gypsies in Eastern Europe. I have heard of it being practiced by gypsies in Hungary before, but it seems to be much more prominent in Romania.

The witches are pretty upset about this, and are casting spells against the government - because they don't want to have to pay taxes.

The spell they are using involves mixing dog feces, black pepper and soil... I think I would rather pay taxes than spend my time doing that...

Here's what the witches had to say for themselves:

4 comments:

  1. Én is inkább fizetnék DUPLA adót mint, hogy ezt csináljam. Szerintem ennek semmi köze nincs a valós élethez ennek a "boszorkányságnak"...

    ReplyDelete
  2. Én hiszek a szellemi világ valóságában, és abban hogy van olyan hogy sátán és démonok, szóval nem mondanám, hogy a boszorkányság mögött nincs semmi. Nehéz megítélni. Biztos, hogy sok ilyen dolog van ami nem más mint babonaság. Csak nem zárhatom ki a lehetőséget arra, hogy tényleg van olyan ami nem kamu.
    Így is, úgy is - nem szeretnék kutya kakit keverni a szabadidőmben!

    ReplyDelete
  3. Nem tudjuk, hogy valójában megmozgatnak-e a szellemi világban vagy nem. Majd kiderül. Szerintem köze lehet a valós élethez, de nem minden boszorkány igazi biszorkány. ők azért keverik a szart, mert hisznek abban amit csinálnak és nem hajlandóak adni a kormánynak vagy talán azt hiszik, hogy mivel ezt látja a kormány, el kezdenek félni, mert a félelem is lehet átok valaki számára.

    ReplyDelete
  4. Hát, biztos, hogy hisznek abban amit csinálnak.
    Szerintem a kormányt valószinűleg nem igazán zavarja, hogy ők keverik a kakit, de szerintem képtelenség lesz őket felügyelni és kényszeríteni, hogy adót fizessenek. El tudom képzelni amúgy, hogy néhány boszorkány rendelőt fog nyitni - és hogy járni is fognak hozzájuk. Szomorú dolog azért. Imádkozni kéne értük, hogy inkább az Úrhoz forduljanak segítségért és válaszokért.

    ReplyDelete