Saturday, March 07, 2009

Volvo Kupa

Eger is not a football (aka soccer) town, in fact, it would be fair to say that Eger's football team sucks. They are so bad that they are in a low-level group that play's against such "powerhouse" teams as Bekölce and Egercsehi. You get the idea.
However, the big sport in Eger is waterpolo, and the Eger team is very good. So good that the city built for them one of the best and biggest water polo stadiums in the country, where the Eger city team often plays against national teams from other countries, like Ukraine and Italy to name some off the top of my head.
This weekend is a big waterpolo event in Eger - the Volvo Kupa - in which the national teams of Hungary, Romania, Serbia, and the USA are having a small tournament.
Tomorrow afternoon is the finale: Hungary vs. USA. One of the reasons its such a big deal is because Hungary beat the US in the summer olympics in Beijing to win the gold medal.
I'm hoping to make it out to the match after church - too root for the US, of couse - but I'm not sure I'll be able to make it; plus, according to the news it might already be sold out.
Hajrá USA!

Eger nem igazán egy foci-rajongó város, sőt jogos azt mondani, hogy az egri foci csapat béna. Például, olyan csoportba vannak, amiben olyan "hatalmak" ellen játszanak mint Bekölce és Egercsehi. Tehát, ja.
Viszont, Egerben a vízilabda az igazi sport, és ez egri csapat nagyon jó. Annyira, hogy a városi önkormányzat építette nekik az egyik legjobb vízilabda csarnokot az országban, ahol Eger városának a csapata játszik más országok válogatott csapatai ellen, mint Ukrajna és Olaszország - csak hogy kapásból mondjam egy-két példát.
Most hétvégén, nagy sportesemény van Egerben - a Volvo Kupa - amiben a magyar, román, szerb, és USA-i válogatott csapatoknak lesz mérközés.
Holnap lesz a finálé: Magyarország - Egyesült Államok. Ez azért is érdekes, mert a magyar csapat legyőzte az amcsi csapatot a pekengi olimpiában, és így nyertek meg az aranyérmet.
Remélem, hogy gyüli után el tudok menni - az USÁért szurkolni, természetesen - bár nem valószínű hogy tudok menni, sőt azt is mondták a híradóban, hogy lehet hogy már nem lehet jegyet kapni.
Hajrá USA!

17 comments:

 1. I hope you can make it! What else can I say: Hajrá Magyarok!

  ReplyDelete
 2. Jogos:)
  May the better team win - whoever that is!

  ReplyDelete
 3. Neked végülis mindegyik melyik nyer, mert amerikai és magyar is vagy... :)
  Próbáld meg az Eger tévét, hátha nyomják!

  ReplyDelete
 4. Megprobálom az Eger TV-t, csak itt a földszinten semmi adást sem tudunk kapni, és nincs kábel TV. De azért valamit biztos, hogy megprobálom. Lehet hogy lemegyek az uszódába a mérközés vége felé, és nézem az ablakon keresztül - pont azt csináltunk ma! Skótok vagyunk, na!

  ReplyDelete
 5. Anonymous9:03 PM

  neten tudod nézni nick van hozzá online tv
  Janika

  ReplyDelete
 6. Az nagyszerű lenne! Tudsz adni egy linket, ahol lehet nézni?

  ReplyDelete
 7. Anonymous9:21 PM

  majd nézek neked egyet
  janika

  ReplyDelete
 8. Anonymous9:27 PM

  Az a baj csak az egeri hiradó van fent online
  Janika

  ReplyDelete
 9. Anonymous9:49 PM

  Bocsi az előbb elírtam Egri! :)
  megesik ez néha :-)
  Janika

  ReplyDelete
 10. vsarnap 12:40tol kozvetiti az M1. Éloben is megy az adása, allandoan. Tehat katt ide:
  http://www.mtv.hu/videotar/?category=81

  ReplyDelete
 11. Köszönöm! Majd megnézem.

  ReplyDelete
 12. Janika - nem baj. Tudom, hogy nem vagy eredetileg egeri!

  ReplyDelete
 13. Anonymous6:46 AM

  Ja persze!!! :-)
  Isten áldjon titeket!
  Janika

  ReplyDelete
 14. Magyarország nyert 14-4. Gratulálok, kedves magyarok!

  ReplyDelete
 15. Anonymous2:12 PM

  Köszi Nick! Én meg örülök hogy az USA-val játszottak!!!!
  Isten áldjon
  Janika

  ReplyDelete
 16. 14?! Az szép... "Vizilabdából mi vagyunk a császárok és nálunk élnek a világ legszebb női"... :)

  ReplyDelete