Thursday, March 26, 2009

Police Station

We got a call on Monday that we should come into the police station, because they caught a team of burglars who have been breaking into houses in Eger, and found some electronics and jewelery in their possession. So we were told to bring any documentation of our stuff into the police station on Tuesday.
We went in on Tuesday, hopeful that maybe we would get some of our stuff back, but we didn't.
We had counted these things as gone when we got robbed, but it was kind of a let down, as we started to get our hopes up about what the police had found.

Overall though, our experience with the police in Eger has been very positive.
In Hungary, the police are the butt of most jokes - kind of like how blonde women and Poles are in the States - and they make them out to be incompetent idiots.
Our experience with the Hungarian police is that they work hard and are quite professional, and they don't deserve their bad reputation.

But, just for good measure - here's a Hungarian police joke:
Two policemen are talking; one says "hey, what's that?" The other says, "Its a thermos". "Really, what's it do?" "It keeps hot food hot and cold food cold." "Wow; what do you have inside?" "Some chicken soup and 2 scoops of ice cream."

Hétfőn telefonáltak nekünk a rendőrkapitányságból, hogy menjünk be, mert elfogták egy csapatot, akik Egerben rendszeresen betörnek lakásokba, és találtak náluk néhány ékszert és elektronikát. Azt mondták nekünk, hogy hozzuk be minden papírunk, hogy be tudjuk bizonyítani hogy ha valamelyik cucc a miénk.

Kedden bementünk, és reméltünk, hogy valamit vissza fogjuk kapni, de végül nem kaptunk vissza semmit.
Amiután megtörtént a betörés, úgy voltunk vele, hogy nem számitunk arra, hogy vissza fogjuk vissza kapni az elveszett cuccokat, de azért mégis csalodtunk egy kicsit, mert elkezdtünk gondolkozni rajta, hogy lehet hogy találtak valamit.

De azt kell, hogy mondjam, hogy csupa pozitív tapasztalatunk volt az egri rendőrökkel. Ahozz képes, hogy mennyire szivatják őket (az USÁban pedig a lengyeleket szoktunk szivatni a viccekben!), az volt a tapasztalatunk, hogy szakszerűek és szorgalmasak, és nem igazán érdemlik a rossz hírnevüket.

De azért, hadd írjam ide egy jó magyar rendőrviccet:
Két rendőr beszélget: az egyik megkérdezi, "az mi az?" A másik így felel: "Ez egy termosz" "Igen? Az mire való?" "Hát, a meleg kaját melegen tartja, a hideg kaját pedig hidegen tartja." "Tyű, de jó! És mi van benne?" "Egy húsleves és két gomboc fagyi."

3 comments:

  1. Ó, sajnálom... Azt olvastam, hogy amikor valaki ellop tőlünk valamit, vagy valamit elveszítünk, ami fontos volt, egy ugyanolyan gyászreakció indul be, mint amikor valakink meghal... Furcsa...
    A rendőrök akkor nem jófejek, ha veled van baj. Ha nekünk van bajunk, akkor általában szeretjük őket... :)

    ReplyDelete
  2. Sajnálom, hogy nem kaptátok vissza a dolgokat, Isten tudja és érzi a fájdalmatokat!

    nekem is van egy rendőr viccem:
    Hogy nyitja ki a rendőr a konzervdobozt?
    Kinyitni, rendőrség!!! :)

    ReplyDelete