Saturday, April 18, 2009

Name Above All Names

This week Barack Obama gave a speech at Georgetown University - one of the oldest Catholic universities in the United States. He created quite a stir, especially among Christians, because his people decided to cover up the name of Jesus, in the form of a monogram with the letters IHS, with a black peice of plywood, right above Pres. Obama's head.
The White House issued a statement about it, saying that they did it for camera reasons, so as not to have any symbols which might be distracting to the eye or misunderstood. But obviously Christians are quite upset about this - both at Obama for choosing to speak at a Catholic university and then daring to request them to cover up the name of Jesus, AND at Georgetown University for being willing to cover up Jesus' name instead of telling Obama to buzz off.
I understand that they don't want this to be misunderstood out of context - as if propogating Christianity over other religions - but if this is the case, I think Obama should have chosen to speak somewhere else rather than covering up the name of Jesus.
Its a shame that the White House doesn't think the Name which is above all names is appropriate to be above Obama's head.

Here are some links to read more or see the pictures:
From: The Dawn Patrol and NBC

Ezen a héten Barack Obama beszédet tartott a Georgetown egyetemen - az egyik legrégibb katolikus egyetem az Egyesült Államokban. Elég nagy kavarodást okozott, különösen a Keresztények között, mert az ő emberei úgy döntöttek hogy eltakarják Jézus nevét egy IHS monogram formában, egy fekete szinű butorlappal, pont Obama elnök feje felett.
A Fehér Ház adott erről egy nyilatkozatot, hogy ezt kamerai okok miatt tették, azért, hogy ne legyenek szemnek zavaró tényezők vagy olyan szimbolum amit félre lehet érteni. Nyilván, Keresztények ezért fel vannak háborodva - egyrész Obamára, hogy úgy döntött, hogy katolikus egyetemen tartja a beszédét és aztán mert őket arra kérni, hogy tarkarják el Jézus nevét, ÉS egyrész a Georgetown-ra, mert hajlandóak voltak eltakarni Jézus nevét ahelyett, hogy nemet mondjanak Obamának.
Értem, hogy nem akarják a felreértést, mint ha a kormány vallást propogál - de ha ez van, akkor szerintem inkább Obamának máshol kéne beszélnie, ahelyett hogy Jézus nevét takarja el.
Szégyen, hogy a Fehér Ház úgy gondolja, hogy a Név ami minden névnél feljebb való nem alkalmas hogy az Obama feje felett legyen.

11 comments:

  1. High School Aged Kid12:12 PM

    Talán azt gondolta, hogy ha a feje fölött az van odaírva, hogy "Jézus", akkor az embereknek ez úgy néz ki, minthogyha ő egyenlő akarna lenni Jézussal.
    Ez csak egy gondolat.

    ReplyDelete
  2. Talán. De akkor is, nekem, Jézus nevét eltakarni szemtelenség. Nem mernék olyan tenni. Ha nem tetszett neki az hogy Jézus neve oda van írva, akkor inkább máshol beszélhetett volna.

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:22 PM

    I think it's AGAIN poor judgment on Obama's part (which we've seen lately). No matter what the reason was for covering the symbols, I agree with Nick that they should have just done the speech somewhere else. There is not only one place in Georgetown that would have worked for the speech. Pitiful to say the least.

    ReplyDelete
  4. The first thing that came to my mind if he's the Antichrist trying to pretend that he does not want to be associated with Jesus...
    We'll see what he's gonna do, but I am sure that God protects His people from any harm even if we are living the last days here.

    ReplyDelete
  5. Yea, I know many people are asking that question, especially after this. I don't necessarily think he is, because the Bible says the antichrist will be a popular figure, and Obama is getting less and less popular! But who knows. Time will tell.

    ReplyDelete
  6. I think he is just your typical American politician. A lot of nice words, all to cover up an attitude of I don't care about most people. In reality, each elected official is just as double tongued as the guy before them, if not more. Wow, I think I am cynical. :P

    ReplyDelete
  7. I agree - but I also don't think that any American politician would have covered up the name of Jesus. That takes an extra dose of audacity and an agenda to boot.
    I don't think his agenda is necessarily anti-Christian, rather über-tolerance which actually results in intolerance in the form of stuff like this.

    ReplyDelete
  8. Azt gondolom, ő is belegabalyodott a "mindenkinek meg akarok felelni"-dologba. Csak az a gáz, hogy szerintem őt pont azért választották, mert ő MÁS!!! Épp ezért én MÁSt is várnék el tőle... pl., hogy ragaszkodjon elvekhez akkor is, ha ez valakinek (pl. a kamerának???) nem tetszik. Meg mi az, hogy "félre lehet érteni"?! Mit? Azt, hogy hisz Istenben? Vagy mit? Nem értem... Na, ez a barack is jó kukacos... :(
    Egyébként érdekes feltevés HSAK gondolata, de ez megint csak olyan dolog, hogy ki mit gondol bele mibe.
    Meg a Katié is. Szerintem az Antikrisztus is így kezdi majd: "én meg akarok felelni mindenkinek, ezért hiszek is Istenben meg nem is..."

    ReplyDelete
  9. Igaz, hogy Obama más. Például, George Bush soha sem tett volna ilyet. Nem vagyok egy George Bush rajongó - ő az egyik legrosszabb elnökünk volt, de legalább nem volt kétszinű. Igaz, hogy amit Bush csinált nem tetszett senkinek, de legablább mondhatjuk róla, hogy nem belegabalyodott ebbe, hogy "mindenkinek meg akarok felelni"! Sőt - olyan mint ha nem próbált senkinek sem megfelelni!
    Szerintem is az Antikrisztus hasonló személy lesz, aki nagyon népszerű és csinál ilyet, hogy mindenkinek probál megfelelni. Meglátjuk idővel, hogy alakulnak azok a dolgok.

    ReplyDelete
  10. Anonymous8:49 AM

    Szia! szerintem ez nagyon dúrva dolog amit csináltak sajnos ilyen a világ amiben élünk!
    Janika

    ReplyDelete