Saturday, April 25, 2009

Savior?

Is it me, or is this just straight up blasphemy?
Painter Michael D'Antuono is going to unveil his new painting of Barack Obama on the president's 100th day in office, which will be displayed in New York City's Union Square.
Here's the painting:

Yes, that's a crown of thorns on Obama's head, and he is posing like Jesus.
The only thing I would agree with, is that some people do view Obama as a Messiah-esque figure - but since the title of this painting is "The Truth" it is obvious that the painter is also in the "Obama is our Savior" camp.
This is outrageous. This president covers up the name of Jesus, but does not object to being portrayed as Jesus in public.
Does this count as putting yourself in Jesus' place? Does this count as accepting worship as Savior? Those are pretty serious things. I'm not sure if this equates to that, but it makes me wonder...

Here's an article about it.

Csak én gondolom így, vagy ez tényleg pofátlanság és Istenkáromlás?
Michael D'Antuono festőművész be fogja mutatni a legújabb festményét Barack Obamáról az elnök 100. napján a Fehér Házban, amely ki lesz állítva a new york city-i Union Téren.
Fent található egy kép a festményről.
Igen, az tényleg egy tüvises koszorú Obama fején, és igen, ő tényleg úgy pózol mint Jézus.
Egy dologgal egyetértenék: vannak olyan emberek akik úgy tekintenek Obamára, mint egy Messiásra, de mivel e festmény címe "Az Igazság", nyilvánvaló, hogy ez a festőművész is az "Obama a mi Megváltónk" táborához tartozik.
Ez felháborító. Ez az elnök letakarja Jézus nevét, de nem tiltakozik attól, hogy nyilvánosságban Jézusként ábrázolják.
Ez annak számít, hogy Jézus helyére helyezi magát? Ez annak számít, hogy ő Megváltóként elfogadja a dicséretet? Azok igen komoly dolgok. Még nem vagyok benne biztos, hogy ezeknek számít ez, de elgondolkoztat...

4 comments:

 1. It is crazy, but also exciting in a way... I mean if Obama lets this picture to be displayed in NY than he is not so against being portrayed as Christ, which is blasphemy! Also it really shows us the coming of end times - but Jesus is coming to save us!

  ReplyDelete
 2. Kovács Balázs12:09 PM

  EZ AZ EMBER N

  ReplyDelete
 3. Kovács Balázs12:11 PM

  EZ AZ EMBER EGY NEM NORMÁLIS!!! MIT KÉBZEL EZ MAGÁRÓL???????

  ReplyDelete
 4. Szerintem ez nagyon égőőőőő.... Főleg, ha nem csinál majd semmit, vagyis nem lesz pozitív változás a kormányzása alatt...

  ReplyDelete