Wednesday, August 04, 2010

Felicia is 6 Months Old

Happy

Today we took Felicia back to the hospital here in Eger to get a check up from the neonatal doctor who treated her when she was first born. We love this doctor, and she loves Felicia! She was the doctor who broke the news to me about how critical Felicia's condition was, and that there was a great chance that she would not survive.
Ma vissza vittük Felíciát az egri kórházba, kontrolra, ahozz az neonatalis orvosnőhöz aki kezelte Felíciát amikor megszületett. Nagyon szeretjük ezt az orvost, és ő nagyon szereti Felíciát! Ő volt az az orvos aki elmondta nekem azt a hírt, hogy Felícia állapota milyen, és hogy kockán forgott az élete.

The doctor told us something about Felicia today that we had not known before. She said that when Felicia arrived to the intensive care unit in Budapest, they detected a certain enzyme in her blood test which is an indicator of brain damage. The acceptable or normal level of this enzyme is 25 - but Felicia's was 1500. According to the doctor, this high number of enzymes usually means that the baby will remain in a vegetative state, perhaps for their entire life.
Felicia's level of this enzyme by the time she left the hospital was 25, which the doctor said is amazing, and she reminded us again of what a miracle Felicia's recovery is.
Az orvosnő olyan dolgot is mondott nekünk ma, amelyet eddig még nem tudtuk. Azt mondta, hogy amikor Felícia megérkezett az intenziv osztályra Budapesten, észlelték egy bizonyos ezimet a vérvételen ami agykárosodást jelez. Az átlagos vagy elfogadható mennyisége ennek az enzimnek 25 - Felíciáé pedig 1500 volt. Az orvosnő szerint, az ilyen magas mennyiség általában azt jelenti, hogy a baba vegetativ állapotban fog maradni, akár az egész életén át.
Amire Feliciát elengedték a kórházból, már 25-ös volt ennek az enzimnek a szintje a vérében - erről az orvosnő azt mondta, hogy ez egy kész csoda, hogy ennyire szépen és gyorsan gyógyult.

Because of Felicia's oxygen deficiency at birth, it would be expected that she would be lagging behind in her development, but amazingly she even ahead of schedule with some of her developmental milestones!
Felícia oxigén hiánya miatt, az lenne az elvárás, hogy egy kicsit lassú és visszamaradott lenne a fejlődése, viszont csodálatos módon, ő inkább az átlagnál hamarabb éri el néhány fejlődési mérföldkövet!

We are so thankful to God for the gift of our little girl. She is wonderful.
Thank you to all those of you who have prayed and continue to pray for Felicia's full recovery.
Nagyon hálásak vagyunk Istennek a kislányukért. Ő egyszerűen csodálatos.
Köszönjük mindenkinek aki imádkozott és aki továbbra is imádkozik Felícia teljes gyógyulásáért.

6 comments:

 1. How wonderful! I am so glad she is doing so well. Love you guys!

  ReplyDelete
 2. Rob and Carol8:02 AM

  We are reminded yet again of the power of prayer. Thank you so much for sharing this and thank you God for healing your precious daughter!

  ReplyDelete
 3. Úgy tűnik, még a maximumra is tud lapátolni a kiscsaj... :) Hajrá Fecike, csak így tovább!

  ReplyDelete
 4. Amúgy, még egy dolgot el is felejtettem írni - hogy a főorvos az intenzív osztályon azt mondta ennek a doktornőnek, hogy ő még nem is látott ilyet, hogy egy baba 1500 enzimről vissza ment 25-re. Egyszerűen csoda.

  One thing I forgot to write here was that this doctor told us that the head doctor of the intensive care unit told her that he had never seen this kind of thing happen, that from 1500 enzymes a baby went down to 25. It's simply a miracle.

  ReplyDelete
 5. Anonymous7:47 AM

  Praise the Lord for precious Felicia! What an amazing testimony she and your family are to God's grace and healing power. Praise the Lord for your faith! God bless your family! "When Jesus heard these things, He marveled at him, and turned around and said to the crowd that followed Him, 'I say to you, I have not found such great faith, not even in Israel!' " Luke 7:9, NKJV

  ~ Kristen Huffman
  California, USA

  ReplyDelete
 6. Anonymous9:26 PM

  God is so good! Praise the Lord for my Manci-friend!
  O. neni

  ReplyDelete