Thursday, May 14, 2009

Bad Miracle

Ági forwarded me this email, which one of her friends received:

Cette image est miraculeuse et sacrée


Le Président de l'Argentine reçu cette image et l'appela un "courrier de plaisanterie", 8 jours plus tard sa fille décéda. Un homme reçu cette image et envoya immédiatement des copies.....Sa surprise fût d'être l'heureux gagnant de la loterie.

Alberto Martinez reçu cette image et la remis à sa secrétaire pour faire des copies mais ils oublièrent de les distribuer: elle perdit son travail et, lui perdit sa famille.

Cette image est miraculeuse et sacrée ; n'oubliez pas de la faire suivre dans les 13 jours au moins à 20 personnes.

Ez a kép szent és csodát tesz.....

Argentina elnöke kapta ezt a képet és hülyéskedésnek gondolta, 8 nap múlva a lánya elhunyt. Egy férfi szintén megkapta ezt a képet és elküldte azonnal a másolatait (továbbította). A meglepetés az volt számára, hogy megnyerte a lottó nyereményt.

Alberto Martinez szintén megkapta ezt a képet és odaadta a titkárnőjének, hogy csináljon belőle másolatokat, de elfelejtették őket szétosztani, a nő elveszítette a munkáját, a férfi pedig a családját.

Ez a kép szent és csodát tesz, ne felejtsétek el 13 napon belül továbbítani, legalább 20 embernek.


In English, this says: This picture is holy and performs miracles. The president of Argentina received this picture and thought it was nonsense, 8 days later his daughter died. A man also received this picture and forwarded it immediately. His surprise was that he won the lottery. Alberto Martinez also received this picture and gave it to his secretary to copy and distribute it, but the woman forgot to distribute it and she lost her job, the man lost his family.
This picture is holy and performs miracles, but don't forget to forward it within 13 days to at least 20 people.

What a horrible misrepresentation of God and of holiness - saying that if you don't pass on this stupid e-mail, then God is going to punish you by killing your kid or your family...
This is the kind of spiritual fear mongering and manipulation that I wrote about in a previous post, and it is despicable.
People are obviously passing this on - the forward list had a ton of names and addresses on it - probably out of superstition, or "just in case", because they don't want their family members to die!
I just hope nothing bad happens to me for writing this blog post...

Ez mennyire rosszul képviseli Istent és a szentséget - olyat mondani, hogy ha nem továbbítodd ezt a hülye e-mailt, akkor Isten meg fog téged bűntetni azzal, hogy megöli a családodat...
Ez az a féle félelem felkeltés és manipuláció amiról írtam egy előző posztomban, és ez szánalmas.
Az emberek tényleg továbbítják ezt a levelet - volt egy csomó név és cím a listán - valószínű azért mert babonásak, csak "hát ha", mert nem akarják hogy a szeretei meghaljanak!
Csak remélem, hogy semmi rossz nem fog történni velem azért mert írtam ezt a posztot...

3 comments:

 1. Great, now I will be cursed because I read it. :(

  ReplyDelete
 2. You can still send it to 20 people! Don't delay!

  ReplyDelete
 3. Anonymous12:10 PM

  I'm going to live on the wild side and purposely not forward this to anyone. Then just to make sure, I'll put it in the trash bin of my email, right where it belongs!

  ReplyDelete