Monday, July 27, 2009

Dr. Habis László

Az egyik unokatestvérem, Tess, meglátogatott minket a múlt héten, szerdától szombatig. Ő most utazik Európában, és az első állomása Eger volt. Örültünk, hogy itt volt, és jól eset, hogy egy család tagunk látogatott minket itt Egerben.
Elvittem mountain bike-ozni Bélapátfalván, elmentünk vacsorázni Egerszalókon, és elmentünk az egri strandra.

Tess-nek van egy plüss majom, és egy fényképet akar készíteni róla minden városban, ahol jár. Pénteken, elmentünk vacsorázni Egerben, és Tess le próbálta fényképezni a majmot az étteremben, ahol voltunk. Rosemary észre vette, hogy ezt a melettünk lévő asztálnál ülő férfiak aranyosnak találták, és mondta nekem, hogy kérdezzem meg tőlük, hogy keszíthet-e Tess egy fényképet róluk, amiben ők tartják a majmot.
Oda mentem és megkérdeztem, és az egyik úgy felelt meg, hogy 'Szeretnél, hogy a város polgármestere megtartsa a majmot a képben?' És akkor leeset, hogy azzal akivel beszéltem, az Dr. Habis László volt - Eger polgármestere!
Itt vannak a majmos képek:

My cousin Tess came and visited us last week, from Wednesday to Saturday. She is on a tour of Europe, and Eger was her first stop. We had a good time together, and were glad to have some family visit us here in Eger.
I took her mountain biking in Bélapátfalva, took her out to eat in Egerszalók, and took her to the outdoor bath in Eger.

Tess has a stuffed monkey that she wants to take a picture of in each city she visits. So Friday, we went out to dinner in Eger, and she was trying to take a picture with the monkey at the restaurant we were at. Rosemary noticed that some men sitting at the table next to us were amused by this, so Rosemary suggested we ask them if we can take a picture of them holding the monkey. So, I went over and started talking to them, asking if they would be willing to let Tess take their picture with the monkey, and they asked me, 'would you like the mayor of Eger to hold the monkey in the picture?' It turns out the man I was talking to was the mayor - Dr. Habis László!
Here he is holding the monkey:

5 comments:

  1. Anonymous8:11 PM

    Szia Nick! Olvastam a cikket de figyelj csak nem habicsnak hívják a polgármestert hanem Habisnak. Lehet hogy poénból írtad de ő Habis és nem habics!
    Egyébként tök jó, hogy ilyen is történik veletek.
    Isten áldjon!!
    Janika

    ReplyDelete
  2. Köszi, hogy szóltál! Mindjárt átírom.

    ReplyDelete
  3. WOW, that's something

    ReplyDelete
  4. Nem semmi, mi? :)

    ReplyDelete
  5. If you ate planning a trip to Israel then it will be interesting for you to know about the Holy Land.

    ReplyDelete