Friday, January 22, 2010

Felicia Update

(Magyar verzió lent van)

I talked to the doctor who is taking care of Felicia. Here's what's going on:
 • There is one treatment which has proven helpful for babies who suffer oxygen deficiency during birth, which is to heat the head of the baby in an incubator. Felicia will receive this treatment for 3 days, and until then the doctors won't be able to tell anything about her condition.
 • Felicia has 2 main problems: The first, and most serious, is that there can be lasting effects, i.e. brain damage, from the lack of oxygen. This is what the heating of the head is to prevent/help. The other problem is that having meconium causes damage when it goes into the baby's lungs.
 • She is currently sedated and on a ventilator. The sedatives are given because babies can recover better if they sleep, and the ventilator is to build up her lungs. Please pray that her lungs strengthen and heal so that she will be able to breathe without the ventilator.
 • The good news is that her heart is working very well and her condition is stable.
I didn't go to Budapest today, as the doctors said it would not be worth it. I will go tomorrow and visit her.
Rosemary is doing well, but can't have visitors, because the hospital is locked down because of swine flu. I'm sure she would love to hear from any of you. If you don't have your phone number, email me for it.

I will rejoice and be glad in your steadfast love, because you have seen my affliction; you have known the distress of my soul.
But I trust in you, O Lord; I say, “You are my God.” My times are in your hand.
Psalm 31

Beszéltem az orvossal, aki Felíciára vigyáz. A helyzet a következő :
 • Van egy terápia ami néha segít olyan csecsemőkön, akik oxigén hiányt szenvedtek a szülés alatt - meghőtik a fejüket egy inkubátorban. Felícia 3 napig fogja kapni ezt a kezelést, és addig az orvosok nem tudnak semmit sem mondani az állapotáról.
 • Felíciának 2 fő baja van: Az első és legkomolyabb az, hogy maradandó agyi sérülései lehetnek az oxigén hiánytól. Ezért hőtik a fejét, hogy ezen segítsenek és hogy elhárítják a bajt amennyire lehet. A másik baj az, hogy a mekonium károsodást okoz a baba tüdőjében ha bele megy, és ez is volt és van neki.
 • Lélegeztető gépet használnak és el van altatva. Az altatót azért adták mert a kisbabák gyorsabban tudnak felépülni ha alszanak. A lélegeztetőgép azért van, hogy segítsen a tüdő felépülésében. Kérlek imádkozzatok azért, hogy a tüdői megerősödjönek és meggyógyuljanak, hogy majd gép nélkül is tudjon lélegezni.
 • A jó hír az, hogy stabil az állapota és a szívműködése rendben van.
Ma nem mentem pestre végül, mert az orvosok azt mondták, hogy nem érdemes. Holnap megyek fel és egész nap ott leszek vele.
Rosemary jól van, de nem mehet hozzá senki meglátogatni, mivel a kórház le van zárva a sértés influenza miatt. Biztos örülne neki, ha telefonáltok neki - ha kéred a telefon számát, akkor küldd nekem egy emailt, és elküldöm neked.

Ujjongva örülök hűségednek, mert látod nyomorúságomat, ismered lelkem szorongásait.
De én bízom benned, URam, vallom: Te vagy Istenem! Kezedben van sorsom
.
31. Zsoltár

5 comments:

 1. Lidia9:27 PM

  Jo ez a Zsoltar...and your wife is amazing... :) and our God is a Big Great God.

  ReplyDelete
 2. "too often we underestimate the power of a touch, a smile, a kind word, a listening ear, an honest compliment, or the smallest act of caring, all of which have the potential to turn a life around".

  "beautiful thoughts and positive emotions are the stuff miracles are made of".

  my heart, thoughts and prayers go out to you cady family.

  ReplyDelete
 3. Anonymous10:08 PM

  Nick,
  Thank you for the update on Felicia. She is in our prayers. Love you
  Aunt Merilyn & Uncle Bill

  ReplyDelete
 4. God is gracious and we can trust in Him.
  "And this is the confidence that we have in Him, that, if we ask any thing according to his will he heareth us."
  We pray for Felicia.

  ReplyDelete
 5. Love you guys & are praying. will announce to the church tomorrow! Golgota Szeged will be praying!

  ReplyDelete