Wednesday, January 27, 2010

Rosemary & Felicia

Rosemary came home today! The first thing she did when she came in the door was to start cleaning the kitchen... That's Rosemary - she cleans even when it hurts!
She is generally doing well, but is in a lot of pain if she laughs... I never knew she thought I was funny until now!
Nate is SO happy to have her home. He couldn't stop giving her kisses and hugs.
Rosemary haza jött ma! Az első dolog amit tett amikor bejött az ajtón az volt, hogy elkezdett takarítani a konyhában... Ilyen Rosemary - akkor is takarít ha fáj!
Alapvetően jól van, de nagyon fáj neki ha nevet... Sosem tudtam eddig, hogy ennyire viccesnek tart!
Nate annyira örül, hogy itthon van. Egyfolytában megölelte és adott neki puszit.


I didn't make it up to Budapest today to visit Felicia, but tomorrow Rosemary and I will both go. Rosemary can't wait to meet her little girl, and I can't wait to see her again.
Nem sikerült ma felmennem Pestre Felíciát meglátogatni, de holnap Rosemaryvel együtt megyünk. Rosemary alíg várja, hogy találkozzon a kislányával, és én alíg várom, hogy még egyszer lássam.

I've been talking to the doctors on the phone, and they said the following about Felicia's condition:
Telefonon beszéltem az orvosokkal, és az következőt mondták Felícia állapotáról:
  • She is still on a respirator, but it is a different kind than before. The one she was on until now had a pipe that went into her lungs, and this new one is only a tube into her nose. Practically, this means that she is taking breathes on her own! Praise the Lord for that - it is simply amazing!
    Még mindig lélegeztetik, de most már máskép mint eddig. Eddig olyan módon lélegeztették, hogy volt egy cső ami belement a tüdőjébe, de most már csak az orrába megy egy cső. Tulajdonképpen, ez azt jelenti, hogy magától veszi a levegőt! Dicsőség az Úrnak ezért - egyszerűen csodálatos!
  • She has started to wake up. She is opening her eyes, and moving around a little bit. This is part of the reason why she is the different type of respirator, as a tube into her lungs would have been very uncomfortable for her now that she is conscious.
    Elkezdett ébredőzni. Ki is nyitja a szemét, és mocorog. Ez az egyik oka annak hogy máskép lélegeztetik, mivel egy cső a tüdőjében nagyon kényelmetlen lett volna ha ébren van.
  • The nurses were able to feed her milk from a bottle! Hopefully we will get to hold her and feed her ourselves when we visit her tomorrow. We can't wait!
    A nővéreknek sikerült cumis üveggel megetetniük! Remélhetőleg holnap lehetőségünk lesz őt megfogni és etetni amikor meglátogatjuk. Nagyon izgi!
We will upload pictures tomorrow night if we can. We're really excited about Felicia's progress, and about seeing her tomorrow.
Please pray for her pneumonia and for her brain.
Holnap este majd igyekszünk fényképeket feltölteni. Nagyon örülünk Felícia javulásának, és hogy holnap találkozunk vele.
Kérlek, imádkozzatok tovább a tüdőgyuladásáért és az agyáért.

We are so thankful to God for the grace he has shown to our family, for hearing all our prayers for Felicia, and for healing her.
We are thankful for the doctors who have helped our little girl - I just want to go hug them and thank them for saving her life.
We are so thankful for all of you who have prayed for us and shown us love and support during this difficult time.
Felicia still has a long way to go, and is still not well, so please do keep praying for her! Thank you so much.
Annyira hálásak vagyunk Istennek, hogy kegyelmet mutat a családunknak, hogy meghallgatja az imáinkat Felíciáért, és hogy meggyógyítja.
Hálásak vagyunk az orvosoknak - egyszerűen csak meg akarom őket ölelni és megköszönni, hogy megmentették a kislányunk életét.
Nagyon hálásak vagyunk értetek, akik imádkoztok értünk, és akik szeretetet és támogatást adtok nekünk ebben a nehéz időszakban.
Felícia még nincs jól, úgyhogy kérlek, hogy folytassátok az érte való imádkozást! Nagyon szépen köszönjük.

6 comments:

  1. such good news! we love you guys and you're all in our prayers. Rosemary.....rest! You'll need all your energy when Felicia comes home.
    Hugs, Aunt Merilyn

    ReplyDelete
  2. Praise the Lord!! Such amazing news!! We're keep praying for her and for the whole family!!

    ReplyDelete
  3. Cecelia7:18 AM

    This is wonderful news! I'm so happy for all of you. You are always in my thoughts. Love to all.
    Aunt Cecelia

    ReplyDelete
  4. Anonymous11:40 AM

    God is good and His work is great, praise the Lord for the improovment, you are in our prayers.
    Taiwo and Zsuzsa and the church in Topola

    ReplyDelete
  5. great news! I'm sure it will be amazing to see her tomorrow and I pray that she would be able to come home real soon!!!

    ReplyDelete
  6. Anonymous7:07 PM

    Ezek nagyon jó hírek!!! Dicsőség az Úrnak!!!! S megmaradok én is ezután is az imádkozásnál!!!
    Nagyon várom hogy találkozzunk!!!
    Az Úr áldjon Titeket!!!
    Janika

    ReplyDelete